Τα δάκρυα της νεράιδας Φεγγαρένιας

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Μαΐου 16, 2014

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες της μικροσκοπικής νεράιδας. Θυμάστε που σας είχα πει ότι μερικά αστέρια είναι ζωηρά; ακούστε, λοιπόν, τι σκάρωσαν αυτή τη φορά!! Καθώς άπλωνε τα αστεράκια στον ουρανό η νεράιδα Φεγγαρένια, τέσσερα μικρά αστεράκια εξαφανίστηκαν. Η Φεγγαρένια έβαλε το φεγγάρι στη θέση του, κάθισε πάνω του και ξεκίνησε το τραγούδι.
Τότε, διαπίστωσε ότι έλειπαν τα τέσσερα αστεράκια. Σταμάτησε το τραγούδι και άρχισε να ψάχνει. Κοίταξε πίσω από τα βουνά, τίποτα. Ρώτησε τα υπόλοιπα αστεράκια, τίποτα. Ρώτησε το φεγγάρι, τίποτα.
-που πήγαν; αναρωτήθηκε. Δεν ήξερε τι να κάνει.
-πάλι κάτι σκαρώνουν, είπε το γηραιότερο αστέρι.
-ανησυχώ. Μήπως έπαθαν κάτι; ρώτησε η Φεγγαρένια.
Πέταξε με τα μικρά φτερά της μήπως και τα βρει. Ρώτησε όλα τα αστέρια αλλά  κανένα δεν είχε δει τίποτα. Πετούσε τόση πολύ ώρα που τα φτερά της κουράστηκαν. Κάθισε πάνω στο φεγγάρι και έβαλε τα κλάματα. Τα δάκρυα της έπεφταν σαν ψιχάλες στη γη. Μέσα στη νύχτα οι ψιχάλες από τα δάκρυα της λαμπύριζαν.
Τα τέσσερα αστεράκια που είχαν κρυφτεί πίσω από κάτι σύννεφα είδαν τη νεράιδα να κλαίει και τα έχασαν. Δειλά δειλά εμφανίστηκαν μπροστά της.
-συγνώμη, δεν θέλαμε να σε κάνουμε να κλαις, είπαν με μια τρεμάμενη φωνή και τα τέσσερα μαζί, απλά κρυφτήκαμε.
-ανόητα μικρά αστέρια, είπε το γηραιότερο αστέρι.
-μην τα μαλώνεις, του είπε η Φεγγαρένια. Μικρά μου αστεράκια φοβήθηκα μήπως πάθατε κάτι.
-συγνώμη, είπαν πάλι.
-την επόμενη φορά να μου το πείτε όταν θέλετε να παίξουμε κρυφτό και τα αγκάλιασε.
Σήμερα που πέφτουν ψιχάλες στη γη μήπως κλαίει η Φεγγαρένια; Λέτε να σκάρωσαν πάλι κάτι τα αστέρια; Άραγε τι συμβαίνει όταν η Φεγγαρένια γελάει; θα σας το πω, όμως , την επόμενη φορά. Όνειρα γλυκά!!
   • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια