Η νεράιδα Φεγγαρένια και το συννεφοκυνηγητό

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουλίου 12, 2014

Κάθε βράδυ η νεράιδα Φεγγαρένια απλώνει τα αστέρια και το φεγγάρι στον ουρανό. Υπάρχουν, όμως, κάποια βράδια που τα σύννεφα έχουν διάθεση για παιχνίδι. Συγκεντρώνονται και φτιάχνουν ομάδες για να παίξουν.
Ένα τέτοιο βράδυ με μπόλικη διάθεση για παιχνίδι, τα σύννεφα μαζεύτηκαν και άρχισαν να χωρίζονται σε ομάδες. Κάλεσαν και τα αστέρια και τη νεράιδα Φεγγαρένια. 

-Μα, τι θα παίξουμε; ρώτησε η Φεγγαρένια
-κυνηγητό, είπε ο αρχηγός της μιας ομάδας των σύννεφων. Χωριζόμαστε σε ομάδες και η μια ομάδα κυνηγάει να πιάσει τις άλλες. Όταν τις πιάσει ενώνονται και γίνονται μεγάλα σύννεφα.
-ωραίο ακούγεται αλλά εμείς δεν μπορούμε να ενωθούμε μαζί σας,είπε η Φεγγαρένια
-μπορείτε να κάνετε τους διαιτητές, να παρακολουθείτε να είναι όλα σωστά, έδωσε την ιδέα ένα συννεφάκι.


-εντάξει ας χωριστούμε σε ομάδες και εσείς αστεράκια σκορπιστείτε για να βλέπετε καλύτερα, είπε το πιο μεγάλο σύννεφο.
Τα αστέρια σκορπίστηκαν και η νεράιδα Φεγγαρένια κάθισε ψηλά στο φεγγάρι για να τα βλέπει καλύτερα σαν η πρώτη διαιτητής που ορίστηκε. Οι ομάδες των σύννεφων πήραν θέση. Η Φεγγαρένια με το ραβδί της έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν. Τα σύννεφα άρχισαν να τρέχουν στον νυχτερινό ουρανό και τα αστέρια φώτιζαν όσο πιο πολύ μπορούσαν για να βλέπουν τα σύννεφα. 

Η πρώτη ομάδα που ονομάστηκε συννεφομαζώχτρες κατάφερε και έπιασε πολλά από τα σύννεφα της δεύτερης ομάδας που ονομαζόταν συννεφοσβουρίχτρες. Ενώθηκαν μαζί τους και απέκτησαν μεγαλύτερη δύναμη και ταχύτητα. Η τρίτη ομάδα που λεγόταν συννεφοανεμοστρόβιλοι έκαναν πολλούς ελιγμούς και κατάφερναν να ξεφεύγουν τη τελευταία στιγμή. Η τέταρτη και τελευταία ομάδα που αυτοαποκαλούνταν συννεφοκυνηγοί, απομακρύνονταν από το χώρο που είχε οριστεί για να παίξουν. Τότε, η Φεγγαρένια με το ραβδάκι της έδωσε σήμα να σταματήσουν
-Παρακαλώ, συννεφοκυνηγοί, να είστε στο χώρο που πρέπει. Ας ξεκινήσουμε πάλι.

Οι συννεφομαζώχτρες που είχαν ενωθεί με συννεφοσβουρίχτρες και ήταν πιο γρήγοροι προσπαθούσαν να πιάσουν και τους συννεφοκυνηγούς. Δυσκολεύτηκαν πολύ αλλά στο τέλος τα κατάφεραν και τους έπιασαν. Γέλια ακουγόντουσαν παντού και τα αστέρια χειροκροτούσαν.
Τώρα έμειναν δύο ομάδες οι συννεφομαζώχτρες και οι συννεφοανεμοστρόβιλοι.  Χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί, επευφημίες ακουγόντουσαν από τα αστεράκια. Οι συννεφομαζώχτρες ήταν, όμως, κουρασμένοι. Οι συννεφοανεμοστρόβιλοι έκαναν συνέχεια ελιγμούς και ξέφευγαν. Τελικά, οι συννεφοανεμοστρόβιλοι κατάφεραν να πιάσουν και να ενωθούν με τους συννεφομαζώχτρες. Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα.
Οι συννεφοανεμοστρόβιλοι υποκλίθηκαν χαρούμενοι και τώρα που έγιναν τόσο μεγάλα  σύννεφα άρχισαν σαν μικρές χαμογελαστές σταγόνες βροχής να πέφτουν στο έδαφος.

Η νεράιδα Φεγγαρένια και τα αστέρια πρώτη φορά παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε συννεφοκυνηγητό και το διασκέδασαν. Ακόμα και η βροχή που έπεφτε ήταν διαφορετική. Ήταν πιο χαρούμενη και διασκεδαστική.
Εσείς θέλετε να παίξετε συννεφοκυνηγητό;


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια