Πλάθω με τα δύο χεράκια

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Σεπτεμβρίου 09, 2014

Ένα αγαπημένο παιχνίδι (γιατί σε μικρές ηλικίες σαν παιχνίδι το βλέπουν) για αγόρια και κορίτσια είναι να βοηθάνε στη κουζίνα τη μαμά και ειδικά όταν φτιάχνει κουλουράκια.
Δεν είναι τυχαίο το τραγουδάκι:
Με τα δυο χεράκια
 πλάθω κουλουράκια
ο φούρνος θα τα ψήσει
 το σπίτι θα μυρίσει!

Από δύο ετών μαζί με τις «παραμυθένιες» μου φτιάχνουμε στη μεγάλη κουζίνα της μαμάς (έτσι αποκαλούν τη κουζίνα μας) μπισκότα ή κουλουράκια. Η πρώτη φορά που μαζί φτιάξαμε μπισκότα είχε γέλια, τραγούδι, αλεύρι στο πάγκο και πάρα πολύ αλεύρι, μα πάρα πολύ αλεύρι, πάνω στις μικρές. Φανταστείτε ότι τα ροζ- φούξια ρούχα που φορούσαν είχαν γίνει ολόλευκα, τραγουδούσαν (όχι τυχαία) το περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ, επειδή παρίσταναν το λύκο που έριξε πάνω του αλεύρι για να ξεγελάσει τα κατσικάκια και εγώ, όταν ψήσαμε και το τελευταίο μπισκότο, τις άρπαξα όρθιες να μην σκορπιστεί παντού το αλεύρι που είχαν πάνω τους και τις έβαλα απευθείας για μπάνιο. Το πόσο, όμως, το είχαν διασκεδάσει, δεν περιγράφεται!!
 

Έτσι, από τότε έχουμε φτιάξει μαζί πολλές φορές μπισκότα, είμαστε λιγότερο πασαλειμμένοι με αλεύρι αλλά πάντα με το ίδιο κέφι. Χτες, ψήσαμε μπισκότα σε σχήμα αστεριών και φεγγαριού με κομμάτια σοκολάτας. 


Κάθε φορά, δίνουμε διαφορετικό σχήμα στα μπισκότα μας με τα κουπ ατ. Tip: τα πιο ωραία σχήματα τα έχουμε κάνει με κουπ ατ που έχουν οι μικρές από τις πλαστελίνες τους.
 Αυτά είναι απο κουπ ατ πλαστελίνης μικυ μάους, που στάλθηκαν στο παιδικό σταθμό!!


Πλάθω κουλουράκια,μπισκοτάκια, αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια