Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο δραστηριοτήτων!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Νοεμβρίου 10, 2014

Δεν ξέρω εσείς αλλά εμείς στο σπίτι μας συζητάμε για τον Αη Βασίλη όλο το χρόνο με αποκορύφωμα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές. Φέτος, λοιπόν, σκέφτηκα για να περάσουν ακόμα πιο όμορφα οι ημέρες μέχρι να μας επισκεφτεί ο Αη Βασίλης να δημιουργήσω το δικό μας χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.
Αλλά δεν ήθελα να είναι ένα απλό ημερολόγιο. Κάθε μέρα ήθελα να κρύβει μια δραστηριότητα ή μια αφήγηση για τις ετοιμασίες του Αη Βασίλη και των ξωτικών μέχρι να φτάσει η νύχτα που θα μοιράστουν τα δώρα στους μικρούς τους φίλους.

'Εκανα μια λίστα με 31 (όσες οι μέρες του Δεκεμβρίου) δραστηριότητες και μικρές ιστορίες και ξεκίνησα κρυφά απο τις "παραμυθένιες" μου τη καρασκευή του χριστουγεννιάτικου ημερολόγιου.
Πήρα χαρτόνι με τσόχινη επιφάνεια σε πράσινο σκούρο χρώμα και το έκοψα σε σχήμα δέντρου. Με κόκκινο τσόχινο χαρτόνι έκοψα 31 μπάλες διπλής όψεως. Σε απλό χαρτί έκοψα κουπατ με αριθμούς. Τοποθετούσα σε κάθε μπάλα το ανάλογο κουπατ και έβαζα κόλλα και επάνω έριχνα χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα για να σχηματιστουν οι αριθμοί. ( Προσοχή, να αφήσετε λιγη ώρα τη χρυσόσκονη να κολλήσει καλά και μετά τινάξετε να φύγει η περιττή ποσότητα.) Έτσι, δημιούργησα 31 κόκκινες αριθμημένες με χρυσόσκονη μπάλες.

Μέσα σε κάθε μπάλα έγραψα μια δραστηριότητα ή μικρή ιστορία.

Μετά τις κόλλησα πάνω στο δέντρο. Τέλος, έβαλα ένα αστέρι κίτρινο στη κορυφή με προσωπάκι για να το κάνω ακόμα πιο χαρούμενο.

Για να κρεμαστεί και να στέκεται καλύτερα όλο το ημερολόγιο το κόλλησα πάνω σε χαρτόνι. Εγώ διάλεξα φούξια για να πηγαίνει στο δωμάτιο τους. 
Σας δίνω μια εικόνα της λίστας με τις δραστηριότητες και τις μικρές ιστορίες ( αλλά εσείς μπορείτε να εμπνευστείτε και άλλες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και το προγραμμά σας):
Δραστηριότητες
 1. Στολίσμα Δέντρου
 2. Φτιάχνουμε μελομακάρονα
 3. Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους φίλους μας
 4. Αγοράζουμε δώρα για τους φίλους μας
 5. Γράφουμε γράμμα στον Αη Βασίλη
 6. Λέμε Χρόνια Πολλά
κ.α.

Μικρές Ιστορίες (συμβουλή: εγώ έκοψα μικρές εικόνες για να αφηγηθώ την κάθε ιστορία)

 1. Εικόνα με τάρανδους και θα αφηγηθώ πως οι τάρανδοι ετοιμάζονται για την νύχτα που θα πετάξουν, εκπαιδεύουν τους μικρούς τάρανδους κ.α.
 2. Εικόνα με στολή Αη Βασίλη για να αφηγηθώ πως ο Αη Βασίλης ετοιμάζει τα ρούχα του
 3. Εικόνα Αη Βασίλη να διαβάζει για να αφηγηθώ πως διαβάζει τα γράμματα των παιδιών
 4. Εικόνα των ξωτικών για να αφηγηθώ πως ετοιμάζουν τα δώρα
κ.α.


Εύχομαι σε όλους Υγεία πανω απο όλα και Καλές Γιορτές!!!

 • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια