Φτιάχνουμε μια αυλαία τσίρκου!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Νοεμβρίου 03, 2014

Το τσίρκο με τους κλόουν, τους ακροβάτες, τους μάγους και τα εκπαιδευμένα ζώα υπάρχει από την αρχαία εποχή (αρχαία Ελλάδα και αρχαία Ρώμη).
Στην αρχαία Ρώμη σε μεγάλες αρένες γίνονταν αρματοδρομίες και άλλα θεάματα. Μεταγενέστερα, το τσίρκο είναι σε κυκλική μορφή (αφού και η ονομασία του προέρχεται από το circus = κύκλος ) και, συνήθως, αποτελείται από  μια κίτρινη και κόκκινη σκηνή. Το τσίρκο είναι αγαπημένη διασκέδαση μικρών και μεγάλων.
Η δασκάλα μουσικής των «παραμυθένιων» μου, αφού τους δίδαξε για το τσίρκο μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, ζήτησε από τους μαθητές της στο επόμενο μάθημα να ζωγραφίσουν ή να φτιάξουν κάτι που να αφορά το τσίρκο.
Εμείς φτιάξαμε μια αυλαία τσίρκου με ένα παλιό κουτί παπουτσιών. Για την ακρίβεια, φτιάξαμε δύο, ένα για τη δασκάλα μας και ένα για εμάς.
Ένα δύο τρία και ξεκινάμε….να φτιάξουμε μια αυλαία τσίρκου.

Αρχικά, παίρνουμε ένα παλιό κουτί παπουτσιών ή κάποιο χάρτινο κουτί σε ότι διάσταση θέλετε εσείς. Μερικά κουτιά, όπως αυτό που φτιάξαμε για τη δασκάλα μας, έχει αρκετό κομμάτι χαρτόνι εσωτερικά που μπορείτε να το ανασηκώσετε από τη μια μεριά για να δημιουργήσετε τη πρόσοψη με την επιγραφή. Αν δεν έχει, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι, σε ότι σχήμα θέλετε, από το καπάκι του κουτιού και να το κολλήσετε στο πάνω μέρος του κουτιού.


Ντύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό  του κουτιού με κόλλα γλασέ (εμείς βάλαμε λευκή για το εσωτερικό και κίτρινη με κόκκινη για το εξωτερικό του κουτιού). Στο εσωτερικό μπορούν οι λιλιπούτειοι δημιουργοί ή να ζωγραφίσουν ζώα, μάγους, κλόουν, μπαλόνια ή να βρείτε έτοιμα σχέδια που απλά τα χρωματίζουν και να τα κόψετε και να τα κολλήσετε.
 


Με ένα κόκκινο ύφασμα ( εγώ έβαλα κόκκινη φόδρα) φτιάχνουμε τις κουρτίνες της αυλαίας που τις στερεώνουμε στο πάνω μέρος του κουτιού. Εγώ έραψα το πάνω μέρος της φόδρας σε πιέτες για να στέκεται και να μαζεύει πιο εύκολα. 

Στα πλαϊνά του κουτιού μπορείτε να κάνετε τρυπούλες για να περάσετε κομμάτι κορδέλας που θα δένετε την κουρτίνα της αυλαίας, όταν η παράσταση θα ξεκινά.Αν έχετε μικρές φιγούρες από ανθρωπάκια ή άγρια ζωάκια τα παιδάκια θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν όταν θέλουν να κάνουν παράσταση. Ιδέα της μιας μου “παραμυθένιας” είναι να φέρει ένα φακό και να προσποιούνται ότι είναι προβολέας που ρίχνει φως σε κάθε νούμερο της παράστασης. Ιδέα της άλλης “παραμυθένιας” μου είναι να προσποιείται ότι είναι ο διευθυντής του τσίρκου και φωνάζει δυνατά: Κυρίες και Κύριοι, αρχίζει η παράσταση, χειροκρότημα ζεστό!
Δεν χρειάζεται να είναι “τέλεια” κομμένο και ζωγραφισμένο το τσίρκο σας. Σημασία έχει να περάσετε μαζί με τα παιδάκια σας δημιουργικά και διασκεδαστικά. Είμαι σίγουρη ότι θα ευχαριστηθούν τη κατασκευή αυτή γιατί θα χρησιμοποιήσουν μαρκαδόρους, ψαλίδι, κόλλα και μπόλικη φαντασία.
Στο εμπόριο υπάρχουν ψαλίδια και κόλλες, ασφαλή για τα παιδιά, που με τη βοήθεια μας θα φτιάξουν πολλές όμορφες κατασκευές.
Τη κατασκευή αυτή θα τη βρείτε και στη στήλη  Παραμυθοτεχνήματα του mytwins.gr!!  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια