Τα Χριστούγεννα τότε και τώρα!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Δεκεμβρίου 16, 2014

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που της άρεσαν πολύ τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.
Κάθε Χριστούγεννα το μικρό κοριτσάκι μαζί με τους δικούς της στόλιζε το δέντρο με πολύχρωμες μπάλες, στολίδια και κορδέλες. Άσπρο βαμβάκι ανάμεσα στα κλαδιά για να δείχνει χιονισμένο το δέντρο και ένα μεγάλο αστέρι γεμάτο χρυσόσκονη  να στολίζει τη κορυφή του δέντρου. 

Την ημέρα που τα υπόλοιπα παιδιά μαζεύονταν για να πουν τα κάλαντα, το μικρό κοριτσάκι στολιζόταν και έλεγε τα κάλαντα μόνο στο παππού και γιαγιά. Μετά περίμενε να ακούσει τα κάλαντα από τους φίλους της.

Η αγαπημένη της λιχουδιά των εορτών ήταν τα μελομακάρονα. Το κοριτσάκι αναρωτιόταν γιατί ένα τόσο ωραίο γλυκό το τρώμε μόνο Χριστούγεννα και κρυφά ευχόταν να έχουμε μελομακάρονα όλο το χρόνο.
Την Πρωτοχρονιά κάτω από το δέντρο το κοριτσάκι έβρισκε δώρα, κούκλες, τσαντάκια, μολύβια και βιβλία. Απίστευτη χαρά!!

Το κοριτσάκι μεγάλωσε και έγινε κοπέλα. Συνέχισε να στολίζει το δέντρο μαζί με τους δικούς της. Έπαψε, όμως, να λέει τα κάλαντα στο παππού και γιαγιά. Έτρωγε όσα μελομακάρονα μπορούσε αφού πλέον, ήξερε πως δεν θα τα βρει τον υπόλοιπο χρόνο. Αντάλλασε δώρα με τους αγαπημένους της. Φορούσε τα καλά της ρούχα και διασκέδαζε με τους φίλους της. Ξέφρενα γλέντια!!
Η κοπέλα μεγαλώνει, γίνεται γυναίκα και γνωρίζει τον πρίγκιπα της. Στολίζει το δικό της τεράστιο δέντρο με στολίδια και ένα αστέρι με χρυσόσκονη στην κορυφή. Συνεχίζει να τρώει μελομακάρονα με την ίδια μανία. Ανταλλάσει δώρα και διασκεδάζει ως το πρωί. Χαρούμενες εορτές!!
Και έρχεται και η χρονιά που η γυναίκα γίνεται μαμά. Στολίζει το τεράστιο δέντρο της με άθραυστα στολίδια και το χρυσοστολισμένο αστέρι στην κορυφή. Το σπίτι γεμίζει λούτρινους Αη Βασίληδες, τάρανδους και χιονάνθρωπους. 

Σαν μαμά φτιάχνει βασιλόπιτα και μελομακάρονα που τρώει, ακόμα, με μανία. Αρχίζει πάλι να τραγουδάει τα κάλαντα και κάθε λογής εορταστικό τραγούδι, κάνοντας μια μικρή χορωδία με τα παιδιά της.
Μιλάει για τον Αη Βασίλη στα παιδιά της μέσα από δικές της ιστορίες. Ετοιμάζει όσα πιο πολλές εκπλήξεις μπορεί για να πιστέψουν τα παιδιά της ότι ο Αη Βασίλης ήρθε και στο δικό τους σπίτι. Βάζει τα δώρα κάτω από το δέντρο και περιμένει να δει τη λάμψη και τη χαρά στα μάτια των παιδιών της. Παραμυθένιες γιορτές!!
Σαν κοριτσάκι ζει το όνειρο του Αη Βασίλη. Σαν κοπέλα και σαν γυναίκα διασκεδάζει. Σαν μαμά ζει πάλι το όνειρο του Αη Βασίλη μέσα από τα μάτια των παιδιών της. Κάθε εποχή διαφορετική. Κάθε εποχή είναι μοναδική. Η ευχή της για το μέλλον είναι να έχει τη χαρά να ζήσει  τα Χριστούγεννα και σαν γιαγιά!!

Με αυτή την ανάρτηση συμμετείχα στο κάλεσμα της μαμάς-blogger Μάγδας απο το Κάθε μέρα Γονείς να μαζέψει μαμάδες και τις εντυπώσεις τους απο τα Χριστούγεννα!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια