Τα παιχνίδια της παιδικής μου ηλικίας!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιανουαρίου 10, 2015

Παίζοντας με τις μικρές μου χάζευα τα παιχνίδια τους και με έπιασε μια γλυκιά νοσταλγία για τα δικά μου παιχνίδια. Από τα παιχνίδια της παιδικής μου ηλικίας, δυστυχώς, δεν έχω τίποτα γιατί είχα  την ευτυχία να έχω τρεις μικρότερους αδερφούς που, όμως, διαμέλισαν τις κούκλες μου όταν έλειπα στο σχολείο. Η αιτία ήταν ότι οι κούκλες μου συμμετείχαν στις μάχες με τους ιππότες τους και έπεφταν τραυματισμένες στο πεδίο της μάχης.
Σκέφτηκα να γράψω ένα κείμενο  εις  μνήμη των πεσόντων παιχνιδιών μου στο πεδίο της μάχης, που δεν πρόλαβα να αποχαιρετήσω τότε επειδή προσπαθούσα να μάθω γράμματα στο πέτρινο σχολείο του χωριού μου (καλά, μην νομίσετε ότι είμαι τόοοοσοοοο μεγάλη πια, απλά ήθελα να δώσω ένα δραματικό τόνο). Θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε κάποια από τα παιχνίδια της δικής μου παιδικής ηλικίας.
Αγαπημένη μου Παταπούφα,
Θυμάμαι τα κόκκινα σου μαλλιά και τα φουσκωτά με φακιδούλες μαγουλάκια. Πόσο θα ήθελα να σε χάριζα τώρα στις κόρες μου. 

Μετά τη Παταπούφα μου άρεσε το Πιτσιποπάκι. Το μωράκι που είχε τη στάση μπουσουλήματος με το μικρό αποτύπωμα χειλιών στο πωπουδάκι του. 

Μια αγαπημένη κούκλα για τα περισσότερα κορίτσια τότε ήταν και η Bibi-bo. Εγώ είχα τη ντουλάπα της, τη τσάντα με το ωραίο κούμπωμα και το μικρό μπλοκάκι μέσα. Τα ρούχα της ήταν πολύ πιο όμορφα από τα ρούχα που φτιάχνουν για τις σημερινές κούκλες (θα αναφερθώ σε άλλο ποστ για αυτό). Υπήρχε και ο Τζον Τζον.

Κατά τη γνώμη μου, το Μικρό μου Πόνυ της δικής μου γενιάς είναι πολύ πιο όμορφο και γλυκό από το τωρινο.


Θα σας θυμίσω και παιχνίδια που δεν είχα εγώ αλλά φίλες μου.
Ο Φωτεινούλης- αγκαλίτσας που φώτιζε όταν τον έπαιρνες αγκαλιά.

Ο Σπιρτούλης. Τον θυμάστε που ήταν μέσα σε σπιρτόκουτο;

Οι Ευχούληδες με τις αστείες φατσούλες και τα σηκωμένα μαλλιά.
 


Ο Λαχανούλης.


Τα CUPCAKES DOLLS.


Θυμάστε αυτή τη κάμερα που έβαζες φωτο και με το πατημα του κουμπιου τις έβλεπες ;Για τα αγόρια τότε υπήρχαν (με αυτό έπαιξα και εγώ πολύ) κάστρα και πολιορκητές.  Θυμάμαι με τους καταπέλτες που προσπαθούσαμε να ρίξουμε τα κάστρα.


Θυμάμαι τα Σουζάκια (μικρά αυτοκινητάκια) που είχαν τα αδέρφια μου. 


Ο σύζυγός μου σαν παιδί είχε το αυτοκίνητο του Ιππότη της ασφάλτου.

Τα playmobil που υπάρχουν και τώρα. Θυμάμαι που με τα παιδιά της γειτονιάς στήναμε ολόκληρη πολιτεία. Βγαίναμε στην αλάνα που υπήρχε διπλα στα σπιτια μας και στήναμε όλα τα παιδιά μαζί τα playmobil που είχαμε. Λυπάμαι που δεν έχω φωτογραφίες να δείτε.


Εσείς ποια παιχνίδια είχατε και θυμάστε;  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια