Ποτέ δεν φανταζόμουν.....

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Φεβρουαρίου 26, 2015

Πριν αποκτήσω παιδιά, είχα φίλους γονείς και άκουγα ιστορίες με τα παιδιά τους. Και τι δεν είχα ακούσει;;;; Μέχρι και για τα κακάκια τους. Δεν θα ξεχάσω ένα φίλο που μου είχε πει ότι του παιδιού του τα κακά δεν μυρίζουν!!!Εεεε, όχι ρε φίλε, σκέφτηκα.
Και να που γίνομαι πατέρας!! Και όλα αλλάζουν. Και εκεί μπαίνω στη θέση των φίλων μου. Πάντως, σε ένα ακόμα δεν συμφωνώ:τα κακάκια μυρίζουν και ας είναι και του παιδιού σου.
Και σιγά σιγά μεγαλώνουν, περπατάνε, τρέχουν, μιλάνε. Παίζουν και σου ζητάνε να συμμετέχεις. 
Και ένα ωραίο απόγευμα που η μαμά λείπει, κάθομαι μαζί τους να παίξουμε. Βρισκομαι καθισμένος στο πάτωμα να ισχυρίζονται πως δεν φαίνομαι πολύ καλά και να με εξετάζουν με τα ψεύτικα ιατρικά εργαλεία. Και να βγαίνει η διάγνωση: πυρετός. Αμέσως στη ψεύτικη κουζίνα τα κουτάλια και οι κατσαρόλες να παίρνουν φωτιά. Έτοιμη η σούπα. Μου φοράνε σαλιάρα και το τάισμα ξεκινά.
Και μπαίνω στο πετσί του ρόλου και βήχω. Και να φτάνει το σιρόπι και το χαμομήλι μου. Και ένα ολόκληρο απόγευμα με μια φορεμένη  σαλιάρα και σκεπασμένος με μια παιδική κουβέρτα να κάνω όσα δεν φανταζόμουν. 
Ποτέ δεν φανταζόμουν οτι θα παίζω με κουζινικά, ψεύτικα ιατρικά εργαλεία,θα μπαίνω σε ρόλους μίμησης, θα διαβάζω παραμύθια  και θα το διασκεδάζω!!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια