Η νεράιδα Διατροφούλα και ο μάγος Φαταούλας!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Μαρτίου 05, 2015

Έχω να σας διηγηθώ μια ιστορία που συνέβη πριν πάρα πολλά χρόνια στη χώρα της Διατροφής, μια χώρα τόσο μακρινή που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη και τόσο όμορφη που όμοια της άλλη  δεν υπάρχει.
Είναι μια χώρα με καταπράσινες πεδιάδες γεμάτες  δέντρα με κάθε λογής καρπούς, λαχανικά, ζώα και μικρά ποταμάκια. Εκεί μένει μια νεράιδα, η νεράιδα Διατροφούλα, 

που έχει ένα μαγικό ραβδάκι με ισχυρές δυνάμεις. Με το ραβδάκι αυτό μπορεί, αν και μένει τόσο μακριά, να μεταφέρεται κοντά στα παιδιά, που τόσο αγαπάει και να τα φροντίζει. Όποιο παιδάκι άγγιζε με το ραβδάκι της, του πρόσφερε  Καλή Υγεία και Ενέργεια, αφού το ισχυρό ραβδάκι της ήταν γεμάτο βιταμίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα χρήσιμα συστατικά για την ανάπτυξη των παιδιών.
Όμως, ένας πονηρός μάγος, ο Φαταούλας, θέλησε να κλέψει το ραβδάκι της νεράιδας Διατροφούλας και να το καταστρέψει. 

Ζήλευε τόσο τα παιδάκια που είχε αγγίξει το μαγικό ραβδί και είχαν τόση ενέργεια που μπορούσαν να παίζουν, να τρέχουν, να χοροπηδάνε και να μαθαίνουν γρήγορα τόσα πολλά πράγματα.

Ο μάγος ήταν παχύς, λαχάνιαζε εύκολα και οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν γρήγορα.
Το έβαλε σκοπό να μπει στη χώρα της Διατροφής να κλέψει το ραβδί της Καλής Υγείας και Ενέργειας και να το καταστρέψει. Όμως, η νεράιδα Διατροφούλα δεν ήταν μόνη της. Είχε γενναίους ιππότες να προστατεύουν αυτή και το ραβδί της. Αμέσως, οι ιππότες παράταξαν τις βιταμινούχες ασπίδες τους γύρω από αυτήν και το ραβδί της για να τη προφυλάξουν.

Μάταια ο λαχανιασμένος και αδύναμος Φαταούλας προσπαθούσε να πλησιάσει το ραβδί της Καλής Υγείας και Ενέργειας. Ήταν αδύνατον να περάσει από αυτές τις βιταμινούχες ασπίδες.
Η νεράιδα Διατροφούλα τον λυπήθηκε έτσι που τον έβλεπε να λαχανιάζει και τον πλησίασε.
-Μα γιατί θες να καταστρέψεις το ραβδί μου; τον ρώτησε
-Αφού εγώ δεν μπορώ να έχω δύναμη, αντοχή και πνευματική διαύγεια, κανείς άλλος να μην έχει, είπε κοιτώντας την με παράπονο.
-Μα όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε δύναμη, αντοχή, πνευματική διαύγεια και καλή υγεία. Και εσύ μπορείς.
-Πως; Με το ραβδί σου;
-Το ραβδί μου έχει βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που τα αντλεί από τα φρούτα,

τα λαχανικά,
τα όσπρια,
το γάλα,
τα ψάρια και το κρέας.
Η σωστή διατροφή και η άθληση θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλή υγεία και ενέργεια. Αυτό είναι το μυστικό του μαγικού μου ραβδιού.
-Και δεν θα λαχανιάζω; Και θα τρέχω όπως και αυτά τα παιδιά; ρώτησε ο Φαταούλας που η μορφή του άλλαζε καθώς η νεράιδα Διατροφούλα του εξηγούσε τι είναι η σωστή διατροφή.

Ο Φαταούλας ακολούθησε τις συμβουλές της νεράιδας. Άρχισε να τρώει φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, ψάρια και κρέας. Έπινε γάλα και περιόρισε τα γλυκά. Με τη σωστή διατροφή άρχισε να αποκτά ενέργεια και αντοχή. Άρχισε να αθλείται και δεν λαχάνιαζε πια.
Οι ιππότες της νεράιδας Διατροφούλας για να τιμήσουν τη προσπάθεια του τον έστεψαν ιππότη, τον βάφτισαν Δον Ακμαίος και του δώρισαν μια βιταμινούχα ασπίδα. Τώρα μπορούσε να τρέχει όπως όλα τα παιδιά που τρέφονται σωστά.

Ο Δον Ακμαίος προστάτευε το μαγικό ραβδί της Καλής Υγείας και Ενέργειας και μάθαινε σε όλα τα παιδιά τα μυστικά της σωστής διατροφής.

-Παιδιά μην ξεχνάτε: Τρώμε σωστά και αθλούμαστε για να είμαστε γεροί και δυνατοί.

Με αυτό το παραμύθι συμμετέχω στην εκστρατεία ενημέρωσης που διοργανώνει το babyzone.gr και το mednutrition.gr για τη παιδική παχυσαρκία Εκστρατεία ενημέρωσης για τη παιδική παχυσαρκία- infografic
 

                                                                                     

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια