Το τρίτο μας πνευματικό παιδάκι!!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουνίου 22, 2015

Στις 21 Ιουνίου είχαμε την χαρά και την ευτυχία με το σύζυγο μου να αποκτήσουμε το 3ο μας βαφτιστήρι (το 1ο  που λαδώσαμε μαζί).
Για εμάς το να αποκτάς βαφτιστήρι, έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλουμε να είμαστε απλά οι νονοί με τα δώρα των εορτών.
Αισθανόμαστε ότι με τη βάφτιση αποκτούμε άλλο ένα παιδάκι, όχι βιολογικά αλλά πνευματικά, και έχουμε απέναντί του την ίδια αγάπη και τις ίδιες υποχρεώσεις, όπως με τα βιολογικά μας παιδιά.
Αισθανόμαστε ότι οι κουμπάροι μας είναι συγγενείς μας. Και γίνονται συγγενείς κατ’ επιλογήν.
Ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν η Μαρία και ο Δημήτρης μας πρότειναν να βαφτίσουμε το τρίτο τους παιδάκι και απαντήσαμε θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη. Και , διπλή η χαρά, όταν μας είπαν να τους προτείνουμε και όνομα. Το όνομα Φίλιππος ήταν ιδέα του συζύγου μου και άρεσε πολύ στους γονείς (και σε εμένα φυσικά).


Η βάφτιση ήταν υπέροχη, είχε θέμα τα Ζωάκια της Ζούγκλας και έγινε στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πάρκο Γουδή. Ο Φίλιππος ήσυχος και χαλαρός. Απολαύσαμε όλοι το μυστήριο.
Χάρηκα πάρα πολύ γιατί σε αυτή τη βάφτιση συμμετείχαν και οι παραμυθένιες μου, που την περίμεναν με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Στάθηκαν δίπλα μας όταν διαβάζαμε το Πιστεύω. Στάθηκαν δίπλα μας όταν λαδώναμε το νεοφώτιστο Φίλιππο. Πιο δίπλα δεν γινόταν αφού ακουμπούσαν την κολυμπήθρα και βράχηκαν με τα νερά. Έκαναν τους κύκλους γύρω από τη κολυμπήθρα, συνοδεύοντας το μεγάλο αδερφό του Φίλιππου, τον Κωνσταντίνο με τη λαμπάδα. Στάθηκαν δίπλα μας μπροστά στο ιερό όταν διαβάζονταν οι ευχές. Απόλαυσαν όλη τη βάφτιση και το γλέντι.
Ευχόμαστε στους γονείς, Μαρία και Δημήτρη, κάθε ευτυχία για την υπέροχη οικογένεια τους. Ευχόμαστε και στο Φίλιππο, το τρίτο μας πνευματικό παιδί, να είναι 
γερός, 
καλότυχος και 
περιστοιχισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούν!!
  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια