Το δικό τους προσωπικό μπλοκ!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουλίου 14, 2015

Αν ρίξουμε κρυφά μια ματιά μέσα στις μικροσκοπικές τσάντες των μικρών κοριτσιών, εγώ παρατηρώ τις «παραμυθένιες» μου και τις φίλες τους, θα ανακαλύψουμε βραχιολάκια, κοκκαλάκια, βούρτσες, μολύβια ή μαρκαδόρους και μπλοκάκια (συνήθως μικρού μεγέθους με τις αγαπημένες τους ηρωίδες, ζωάκια ή λουλουδάκια).
Για τα αγόρια το μπλοκ τους μπορεί να είναι με τους δικούς τους αγαπημένους ήρωες, κάστρα και ιππότες, δεινόσαυρους κ.α.
Σκέφτηκα, λοιπόν, γιατί να μην φτιάξουμε μαζί το δικό τους προσωπικό μπλοκάκι.


Έψαξα στο διαδίκτυο φωτογραφίες με μια από τις αγαπημένες τους ηρωίδες, την πριγκίπισσα Σοφία. Συμβουλή: αν πρόκειται για ήρωα ή ηρωίδα φροντίστε οι φωτογραφίες να είναι απο διαφορετικές περιπέτειες τους.

Τις εκτύπωσα σε χαρτί Α4, φροντίζοντας να έχω αφήσει τα σωστά διαστήματα ως προς το ύψος και βάζοντας την κάθε φωτογραφία στη κάτω δεξιά άκρη (όπως κοιτάζουμε το χαρτί). Το χαρτί Α4 μπορεί να είναι λευκό ή χρωματιστό.Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι απλά σκίτσα ώστε να μπορεί να τα χρωματίσει όπως επιθυμεί (το δικό του προσωπικό μπλοκ ζωγραφικής).
Κόβουμε το χαρτί στο μέγεθος που θέλουμε να έχει το μπλοκ. Κόβουμε χαρτόνι στο χρώμα που επιθυμούμε για εξώφυλλα.
Με διακορευτή κάνουμε τρύπες και με χρωματιστό κορδόνι, κορδέλα, ελαστικό κορδόνι, χοντρό σπάγκο ή ότι άλλο επιθυμείτε, δένουμε τα φύλλα και τα εξώφυλλα.Μπορούμε να στολίσουμε το μπροστινό εξώφυλλο. Εμείς βάλαμε φιογκάκι με μωβ και ροζ κορδέλα.Στην πρώτη σελίδα του μπλοκ μπορείτε να τυπώσετε το όνομα του παιδιού. Εγώ ανακάλυψα στο διαδίκτυο μια μωβ ετικέτα της πριγκίπισσας Σοφίας, που πάνω της πληκτρολόγησα το όνομα της κάθε «παραμυθένιας» μου και το εκτύπωσα για πρώτο φύλλο στο μπλοκ τους.Όπως έχω τονίσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, μπορεί να μην είναι οι κατασκευές φτιαγμένες όπως τα είδη εμπορίου που αγοράζουμε αλλά είναι τέλειες γιατί φτιάχτηκαν από τα δικά τους παιδικά χεράκια.
Καλή διασκέδαση!!
  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια