Πως πέρασα το καλοκαίρι!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Αυγούστου 27, 2015

Πάει, πάει, πέρασε το καλοκαιράκι!!! Πως περάσατε;;;
Εγώ σας είπα;; Όχι;; Εεεε, τώρα θα σας πω, θέλετε - δεν θέλετε!!!
Έκθεση της μαμαδο-blogger Καίτης, 
Πως πέρασα φέτος το καλοκαίρι:

Απόλαυσα ηρεμία, ξεκούραση και ύπνοοοοο, πολύ ύπνο για τα δικά μου δεδομένα!!

Απόλαυσα τις μικρές παραμυθένιες μου. Ήμασταν όλη ημέρα και νύχτα μαζί. Όσες είστε εργαζόμενες μαμάδες, σίγουρα καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Άκουσα αμέτρητα Σ αγαπώ, μανούλα σε ανύποπτες στιγμές. Παντού, όμως, στη θάλασσα, στη βόλτα, στον ύπνο, κ.α. Παραδείγματος χάριν, ενώ έπινα το καφέ μου με τη μητέρα μου, ερχόντουσαν μου έσκαγαν ένα φιλί και ένα Σ αγαπώ, μανούλα και έφευγαν για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους. Η δε μαμά μου, που της αρέσει να πειράζει τις εγγονές της, τις κυνηγούσε λέγοντας τους : Εμένα φιλί και σε αγαπώ, δεν έχει;;; 


Απόλαυσα μαμαδίστικο φαγητό, της μαμάς μου δηλ.. Μα, όσο χρονών και να είσαι, ακόμα και αν σου έχει μάθει τα μυστικά της κουζίνας της, το φαγητό της μαμάς σου έχει άλλη γεύση, άλλη αίσθηση, άλλη απόλαυση.

Για αυτό το λόγο φεύγοντας από το πατρικό μου πήρα μαζί μου 2-3 κιλά από μουσακά, παστίτσιο, γεμιστά κ.α., όχι στις αποσκευές μου αλλά επάνω μου. Αχχχχχ, μάνα!!!


Χάρηκα που είδα φίλους, ντόπιους και μη, Οι φίλοι μας το καλοκαίριΧάρηκα διπλά που είδα μια φίλη μου με την οικογένεια της που είχα χρόνια να δω και ένιωσα σαν να ήταν χτες που πίναμε καφέ στη σχολή. Είπαμε Μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται; 
Όχι, για εμένα. 

 
Απόλαυσα τη θάλασσα με τις παραμυθένιες μου. Παιχνίδια στη αμμουδιά, φρουτάκι στη ξαπλώστρα και γέλια με τις θεϊκές τους ατάκες: Μανούλα, να σου δείξω λίγη κολύμβηση!! Ναι, πιστεύουν ότι είναι έτοιμες να κάνουν πρωταθλητισμό στη κολύμβηση με μπρατσάκια!!

Καμάρωσα το μπαμπά να παίζει με τις μικρές και να προσπαθούν να μαζέψουν όλα τα κοχύλια της παραλίας που συχνάζαμε. Αν είχατε σκοπό να έρθετε στα μέρη μας να μαζέψετε κοχύλια, μην το επιχειρήσετε. Κοχύλια γιοκ! Μαζεύτηκαν. Του χρόνου πάλι!!

Απόλαυσα το εφηβικό μου δωμάτιο που έχει κρατημένα στοιχεία από τη τότε μου νιότη και δέχεται υπομονετικά τις εικαστικές παρεμβάσεις των παραμυθένιων μου, παιχνίδια, αυτοκόλλητα, σεντόνια με παιδικούς ήρωες, φωτογραφίες τους!!

Γέλασα με τις συζητήσεις ανάμεσα στις  παραμυθένιες και της γιαγιάς – των θείων!! Είδαν με τη γιαγιά πρώτη φορά ελληνική ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μαγεύτηκαν με τη τσαχπινιά της, τα τραγούδια της και τα φορέματα της (σπίτι μας η τηλεόραση είναι συνήθως κλειστή και βλέπουν για λίγο παιδικές ταινίες και στο τσακίρ κέφι το χειμώνα την ώρα του βραδινού γάλακτος  χαζεύαμε οικογενειακώς τη Μουρμούρα και όχι όλη). Ζάλισαν τη γιαγιά σε ερωτήσεις, τόσο πολύ που η μαμά μου αναθεώρησε την άποψη της ότι εγώ ήμουν πολυλογού στην ηλικία τους….. Αμ, δε, υπάρχουν και πιο εξελιγμένα μοντέλα από εμένα.

Τραγούδια και χορός δεν έλειψαν από τη παρέα. Τι μέσα σε λεωφορεία, τι μέσα στο μπάνιο αφού το τηλέφωνο του ντους αποσυνδεόταν και μαγικά μετατρεπόταν σε μικρόφωνο, τι στην αυλή, παντού….
Αχ, καλοκαιράκι μου, σου δίνω ραντεβού για του χρόνου!! Και μην ξεχάσεις:

  •  να γεμίσεις πάλι τις παραλίες κοχύλια,

  • να έχω αδυνατίσει ώστε να μπορώ να ξαναφάω του σκασμού,

  • να προμηθεύσεις τις γύρω περιοχές με ωτοασπίδες γιατί το τραγουδάμε χαμηλόφωνα δεν υπάρχει για εμάς

  • και επιτέλους, άσε με να μαυρίσω λίγο παραπάνω (όσα μπάνια και να κάνω σχεδόν το ίδιο επιστρέφω στη πόλη)!!

Καλό φθινόπωρο!!!


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια