Ώρα για καφέ!!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιανουαρίου 18, 2016

Ένα από αυτά που με ευχαρίστηση απολαμβάνω στις δικές μου προσωπικές στιγμές είναι μια κούπα καφέ. Όταν υπάρχει απόλυτη ησυχία στο σπίτι  (δηλαδή όταν όλοι κοιμούνται ή λείπουν) εγώ φτιάχνω τον καφέ στην αγαπημένη μου κούπα. Με ένα κουταλάκι μέσα, που, ακόμα, καμία εξήγηση δεν έχω βρει γιατί το κάνω.
Συνήθως ο καφές  φέρνει μαζί του και τη γλυκιά του παρέα, κέικ ή μπισκότα.

Μέσα σε αυτήν την ησυχία μοιράζομαι με το καφέ μου σχέδια, σκέψεις, εικόνες.
Κάποιες φορές ο καφές μου είναι ο πρώτος που θα μάθει τα μελλοντικά μου σχέδια κρυφοκοιτάζοντας όσα σημειώνω στην ατζέντα μου. Σχέδια, προγράμματα, στόχους που από όσα σημειώνω μόνο τα 2/3 θα πραγματοποιηθούν αφού ένα 24ωρο για όσα θα ήθελα να κάνω, δεν φτάνει.
Άλλες φορές θα διαβάσει όσα σκέφτομαι, ονειρεύομαι (όταν εμπνευστώ κάποιο παραμύθι) και γράφω στο λάπτοπ μου. Και πάλι, κάποια από αυτά παραμένουν κρυμμένα σε κάποιο φάκελο ( folder)  του λάπτοπ, περιμένοντας μήπως και βγουν από την αφάνεια,  στο διαδίκτυο.


Άλλοτε, με συνοδεύει στα μακρινά φανταστικά ταξίδια που με οδηγούν τα  βιβλία απο την αγαπημένη μου γωνία στο καναπέ. Αυτή τη περίοδο προσπαθώ να προλάβω να λύσω όλους τους γρίφους και τα εγκλήματα πριν τον Σέρλοκ Χόλμς και ο καφές μου είναι ο δικός μου Γουάτσον.

Σε στιγμές ανάλαφρης χαλάρωσης ο καφές μου με παρακολουθεί να  χαζεύω  περιοδικά μόδας και να φτιάχνω νύχια, αγαπημένη συνήθεια του θηλυκού γένους.
Από παιδί θυμάμαι τη μαμά μου είτε νωρίς το πρωί πριν καλά καλά σηκωθούμε οι υπόλοιποι από τα κρεβάτια μας, είτε μετά το μεσημεριανό φαγητό που εμείς πάλι σκορπιζόμασταν στα δωμάτια μας, να απολαμβάνει το καφεδάκι της (ελληνικό καφέ).
Μετά στην εφηβεία της έκανα παρέα στο καφεδάκι (ελληνικό η μαμά, φραπέ εγώ).
Δεν ξέρω αν αυτές οι εικόνες πέρασαν στο υποσυνείδητο μου και τις συνεχίζω. Ξέρω, όμως, ότι αυτές ήταν οι δικές της και οι δικές μου προσωπικές στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης, απόλυτης ηρεμίας.
Εύχομαι και οι δικές μου κόρες, όταν μεγαλώσουν, να μοιραστούν μαζί μου τέτοιες στιγμές. Ήδη, η μια παραμυθένια μου είπε πως μεγαλώνοντας θα πίνει μαζί μου καφέ αλλά αυτή θα πίνει καπουτσίνο (εγώ πίνω νες καφέ) και η άλλη παραμυθένια είχε πει παιδικά λογάκια 
 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια