Κρέπες γλυκές και αλμυρές στο σπίτι!!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουλίου 04, 2016

Η κρέπα είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας, γλυκιάς ή αλμυρής και ειδικά στη Γαλλία θεωρείται εθνικό έδεσμα. Μπορείτε εύκολα να τις φτιάξετε στο σπίτι σας. Θα σας δείξω πως τις φτιάχνω εγώ. Εσείς, φυσικά μπορείτε να την εμπλουτίσετε με περισσότερα ή διαφορετικά υλικά.

Υλικά για τη ζύμη:
  • 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • για γλυκές κρέπες προσθέτετε στη ζύμη 1κ' 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρι
  • για το τηγάνισμα ελάχιστο βούτυρο



Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε αλεύρι με αλάτι (ή και ζάχαρι για γλυκές κρέπες). Προσθέτουμε αυγό και γάλα (να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος- όχι κρύα). Χτυπάμε να γίνει λεία. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα. 


Ζεσταίνουμε τηγάνι και αλείφουμε με βούτυρο (ελάχιστο). 


Με ένα φλυτζάνι του καφέ ρίχνουμε ζύμη κρέπας στο τηγάνι.


Όταν ροδίσει απο μια πλευρά γυρίζουμε απο την άλλη. 


Τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη για να μην στεγνώσουν ή ξεραθούν.
Γέμισμα αλμυρής:  Ότι τραβάει η όρεξη σας. Ζαμπόν, γαλοπούλα, πατάτες, πιπεριές, ντομάτα κ.α.
Σημερα τις έφτιαξα με κοτόπουλο, ντομάτα, τυρί ένταμ, σος. Συμβουλή: αν φτιάξετε με κοτόπουλο που θα έχετε βράσει εσείς, το ζωμό μην το πετάξετε. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να νοστιμήσετε κάποιο άλλο σας φαγητό ή να τον κάνετε σούπα ή αν έχετε μικρά παιδιά βράστε γλυκό τραχανά μεσα στο ζωμό και θα με θυμηθείτε!!!! 
Γέμισμα γλυκιάς: Και πάλι βάζετε ότι τραβάει η όρεξη σας. Σοκολάτα, φράουλες, ξηροί καρποί, μπανάνες, μπισκότα oreo, τριμμένο μπισκότο κ.α..





Οι μικρές παραμυθένιες μου σήμερα ήθελαν μερέντα και τριμμένο μπισκότο (πτι μπερ).  

Μμμμμμ, Καλή σας όρεξη!!!! 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια