Η πιο εύκολη μηλόπιτα!!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Οκτωβρίου 05, 2016

Η μηλόπιτα είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά. Το καλοκαίρι με παγωτό, το χειμώνα με το καφεδάκι μου. 
Τι γίνεται, όμως, όταν θες το αγαπημένο σου γλυκό αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για να το φτιάξεις; Τότε βρίσκεις τρόπο να φτιάξεις το γλυκό σου (με μικρή παραλλαγή) σε λίγο χρόνο.
Η πιο εύκολη μηλόπιτα σε φύλλο σφολιάτας.


 
Υλικά:
  • Φύλλο σφολιάτας
  • 2 μήλα (για ένα φύλλο σφολιάτας)
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • Προαιρετικά τριμένο καρύδι (2 κ.σ.)
  • Κρόκος αυγού
  • Ζάχαρι άχνη
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες 2 μήλα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις λεπτές φέτες μήλων με καστανή ζάχαρι, κανέλα και τριμένο καρύδι.
Στρώνουμε φύλλο σφολιάτας και στη μέση βάζουμε το μείγμα του μπωλ.


Σε ενα μπωλ χτυπάμε κρόκο αυγου.
Κλείνουμε τη σφολιάτα κολλώντας τις  άκρες της αφού τις αλείψουμε με το κρόκο αυγού.


Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί αναποδογυρίζουμε τη σφολιάτα.


Αλείφουμε το πάνω μέρος της σφολιάτας με κρόκο αυγού.
Χαράζουμε τρεις φορές το πανω μέρος της.
Ψήνουμε σε φουρνο στους 180-200 βαθμους.


Αφου γίνει, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.


Καλή σας απόλαυση!!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια