Επιμένω να διαβάζω.....

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Απριλίου 23, 2017

  Τα οφέλη απο το διάβασμα βιβλίων είναι πολλά και γνωστά, γνώση, βελτίωση της μνήμης, χαλάρωση, ψυχαγωγία, κ.α.. Και  μιας και η τεχνολογία τρέχει και η ζωή μας εξελίσσεται, τώρα  μπορείς να διαβάσεις βιβλίο και μέσα απο το tablet σου.
  Αλλά, εγώ για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να πάω στο βιβλιοπωλείο, να περιπλανηθώ μέσα στους διαδρόμους του, να αναζητήσω  βιβλία που με ενδιαφέρουν, να ανακαλύψω "κρυμμένους" θησαυρούς - βιβλία που δεν γνώριζα, να τα ξεφυλλίσω, να διαβάσω ποιοι είναι οι συγγραφείς, ποιοι οι εικονογράφοι....
  Και για να πω ολόκληρη την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια το έχω ρίξει στα παραμύθια και τα παιδικά βιβλία. Και ανησυχώ (και απορώ με) για εμένα, γιατί αγαπώ τόσο πολύ τα παιδικά βιβλία, όσο αγαπώ και τα βιβλία μυστηρίου.... Άβυσσος η ψυχή και το μυαλό!!!
  Μόλις αποκτήσω καινούριο βιβλίο, το αγγίζω σαν κάτι εύθραυστο, πολύτιμο και μου αρέσει η μυρωδιά του. Εεεε, πως να το κάνουμε, αυτά τα χάνεις όταν διαβάζεις μέσα απο ένα τάμπλετ.
  Και μετά ξεκινά η μαγεία. Ένα βιβλίο μπορεί να σε ταξιδέψει ως την άκρη της γης, του σύμπαντος, ακόμα και σε μέρη που δεν υπάρχουν και ενώ ξέρεις πως δεν υπάρχουν, η φαντασία σου τους δίνει ύπαρξη-ζωή. 
  Ο συγγραφέας σου περιγράφει τους ήρωες αλλά εσύ τους πλάθεις. Και ενώ μπορεί να διαβάζεις το ίδιο βιβλίο με τον διπλανό σου, αν περιγράψεται ο ένας στον άλλον πως είναι ο ήρωας του βιβλίου θα δείτε πόσο διαφορετικός είναι. 
  Μα δεν είναι μαγικό;;;;
  Για όλα αυτά τα ταξίδια, για αυτή τη μαγεία, για τη περιπλάνηση μέσα στο βιβλιοπωλείο (ακόμα και σε αυτό το μικρό βιβλιοπωλείο της γειτονιάς), για αυτή τη μυρωδιά του καινούριου χαρτιού επιμένω να διαβάζω......


   • Share:

   You Might Also Like

   0 σχόλια