Βιβλιοπρόταση:Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Μαΐου 10, 2017

Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων "Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα" κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Διόπτρα και μας ενθουσίασε και τις τρεις αναγνώστριες. Κάθεμια μας αγάπησε λίγο παραπάνω ένα απο τα τρία παιδικά βιβλία με την ίδια ηρωίδα σε περιπέτειες.

Και ας ξεκινήσουμε με εμένα και το πρώτο βιβλίο..... Σαν μαμά κοριτσιών ένας τίτλος βιβλίου με τη λέξη Πριγκίπισσα ελκύει τη προσοχή μου. Και όταν συνοδεύεται απο τις λέξεις Μαύρη Μάσκα, καταλαβαίνω πως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη πριγκίπισσα. 
Η Shannon Hale και ο σύζυγος της,  Dean Hale ήθελαν μια ηρωίδα που να είναι πριγκίπισσα, όπως ονειρεύονται τα περισσότερα μικρά κορίτσια (σαν και τα δικά τους κορίτσια) αλλά συνάμα να είναι δυναμική και περιπετειώδης.  Η εικονογράφος Le Uyen Pham  έντυσε με χρώματα τη μικρή ηρωίδα όσο περιφέρεται μέσα στο παλάτι και της φόρεσε μαύρη μάσκα και μαύρη κάπα οπως αρμόζει σε κάθε μυστική σούπερ ηρωίδα που είναι σε αποστολή.

Η Πριγκίπισσα Μανόλια (για να σας συστήσω τη μικρή ηρωίδα) μένει σε ένα παλάτι όπως όλες οι πριγκίπισσες. Φοράει ένα ροζ φόρεμα, γυάλινα γοβάκια, ένα υπέροχο δακτυλίδι, μια τιάρα και είναι μια καθωσπρέπει και πολύ γλυκιά πριγκίπισσα. Όμως, κρύβει ένα μυστικό..... 
Στο πρώτο βιβλίο, που αγάπησα λίγο παραπάνω απο τα υπόλοιπα, το μυστικό της κινδυνεύει να μαθευτεί απο μια Δούκισσα, που χώνει παντού τη μύτη της. Με ένα διασκεδαστικό τρόπο οι συγγραφείς μας παρουσιάζουν  πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει κρυφή τη ταυτότητα της η μικρή πριγκίπισσα. 
Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη πριγκίπισσα αλλά για μια δυναμική πριγκίπισσα που τα βάζει με τέρατα και τα απωθεί μακριά στη τερατοχώρα. 
Νομίζω πως οι συγγραφείς βρήκαν έναν υπέροχο τρόπο να παρουσιάσουν: Πρώτον, πως μια πριγκίπισσα μπορεί να είναι γλυκιά μέσα στο ροζ φορεμά της αλλά και δυναμική πάνω στο πόνυ της και δεύτερον πως τα τέρατα (που φοβούνται μερικά παιδιά) ζουν μακριά στη τερατοχώρα και η πριγκίπισσα φροντίζει να μένουν πάντα εκεί. Η εικονογράφος με τα σκίτσα της βάζει χρώματα στα τέρατα και τα παρουσιάζει με ένα αστείο τρόπο, απομυθοποιώντας την τρομακτική εικόνα που έχουν τα παιδιά για τα τέρατα.
Και αν νομίζετε πως το βιβλίο έχει μόνο πριγκίπισσες και δούκισσες, θα σας αποκαλύψω πως υπάρχει ένας μικρός συμπρωταγωνιστής που ονειρεύεται να γίνει και αυτός μυστικός σούπερ ήρωας.
Γιατί, τελικά, με ενθουσίασε το βιβλίο Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα;
  • Διαβάζεται εύκολα απο τους γονείς και απο τους μικρούς αναγνώστες.
  • Έχει αστείες περιγραφές και είναι έξυπνα γραμμένο.
  • Η ηρωίδα είναι μια χαριτωμένη πριγκίπισσα, όπως αρέσει στα κορίτσια αλλά είναι θαραλλέα και δυναμική.
  • Δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια.
  • Διώχνει μακριά τα τέρατα.....
Σε επόμενη ανάρτηση οι εντυπώσεις μας από το δεύτερο βιβλίο με τη Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα!!!


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια