Βιβλιοπρόταση: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ-ήρωας

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουνίου 26, 2017

Πρόσφατα διαβάσαμε το νέο παιδικό βιβλίο απο τη σειρά Ο λύκος Ζαχαρίας, των εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ ήρωας.
Όλα τα παιδιά (και εμείς όταν ήμασταν μικροί) κάποια στιγμή ονειρεύονται να αποκτήσουν σούπερ μαγικές δυνάμεις. Άλλος να πετάει, άλλος να είναι αόρατος και άλλος να είναι πολύ δυνατός για να βοηθάει όλους τους φίλους του. Μια μάσκα, μια κάπα, ένα ζευγάρι γάντια μετατρέπουν τις φαντασιώσεις των μικρών παιδιών σε παιχνίδι.

Και ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ ήρωας..... Σκέφτηκε, λοιπόν,  πως αν αποκτήσει μια μάσκα, κάπα και γάντια θα μπορέσει να μετατραπεί σε ένα σούπερ ήρωα, έτοιμο να σώσει όλους τους φίλους του που βρίσκονται σε κίνδυνο. 'Ομως, αρκούν όλα αυτά για να σε κάνουν σούπερ ήρωα;;;
Οι Orianne Lallamand και Eleonore Thuillier με αστεία γραφή παρουσιάζουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λύκου Ζαχαρία να γίνει σούπερ ήρωας που όλες καταλήγουν σε γκάφες. Τι γίνεται όταν ο ίδιος ο λύκος Ζαχαρίας χρειάζεται βοήθεια; Μπορεί η αγάπη και η αλληλεγγύη να μας μετατρέψουν σε σούπερ ήρωες;
Όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα σούπερ ήρωα που βοηθά. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον άλλον όπως ακριβώς είναι, με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια