Μπισκότα κανέλας

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουλίου 24, 2017

Τα πιο εύκολα και γευστικά μπισκότα κανέλας που με βγάζουν ασπροπρόσωπη και όλοι τα επαινούν!!
Υλικά:
  • 250gr Βούτυρο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρι
  • 4 (περίπου) φλυτζ. τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού μπείκιν πάουντερ 
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα 
 
     Εκτέλεση:
    Χτυπάμε βούτυρο (λιωμένο σχεδόν) με καστανή ζάχαρι. Ρίχνουμε το αυγό  και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για τελευταίο υλικό τη κανέλα.
    Μόλις γίνει ζύμη (όχι πολύ σκληρή, όχι πολύ μαλακή) τη τυλίγουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, περίπου μια ώρα.

    Μετά αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε ζύμη. Εγώ προτιμώ να ανοίγω μικρά κομμάτια ζύμης. Μετά με κουπάτ κανουμε όποιο σχέδιο τραβά η ψυχή μας. Προσοχή να είναι παρόμοια στο μέγεθος ανά ταψί ώστε να ψηθούν μετά ομοιόμορφα. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε στους 180-200ο C γύρω στα 10 λεπτά (αναλόγως το φούρνο).





    Μπορείτε να προσθέσετε απο πάνω γλάσσο σοκολάτας, ζαχαρόπαστα (όταν γίνουν και παγώσουν) ή πριν τα ψήσετε να  βάλετε πάνω τους λίγη καστανή ζάχαρι.



    Πιστέψτε με θα τα λατρέψουν!!!

    • Share:

    You Might Also Like

    0 σχόλια