Βιβλιοπρόταση: Ο μυστικός καθρέφτης

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Οκτωβρίου 24, 2017

Χτες διαβάσαμε το βιβλίο "Ο μυστικός καθρέπτης" της Γλυκερίας Γκρέκου με εικογράφηση απο την Αιμιλία Κονταίου. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Βατόμουρο (για παιδάκια ηλικίας 7-8 ετών) των εκδόσεων Ψυχογιός.

Η ιστορία αφορά τη μικρή Φωτεινή, ένα χαρούμενο παιδί, που της αρέσει να παίζει μπροστά στον μεγάλο καθρέπτη της μαμάς της. Η συγγραφέας με το πιο γλυκό τρόπο απο την αρχή του βιβλίου περιγράφει την σχέση της κόρης με τη μαμά. Οι μικρές μου ακροάτριες, καθώς τους διάβαζα το βιβλίο ένιωθαν να ταυτίζονται με αυτή την αγαπησιάρικη σχέση μαμάς και κόρης και με αγκάλιαζαν όλο και πιο πολύ.
Τι γίνεται, όμως, όταν η καθημερινότητα της Φωτεινής αλλάζει; Όταν η μαμά δεν είναι πια τόσες πολλές ώρες δίπλα της...ο καθρέπτης παύει να είναι το αγαπημένο της παιχνίδι και η αυτοεκτίμηση της κλονίζεται.
Και εκεί έρχεται η δύναμη της αγάπης, η αγάπη της μαμάς προς το παιδί, να της φανερώσει ένα πολύτιμο μυστικό. Δεν είναι ο καθρέπτης που μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς.
Είναι η σκέψη της μαμάς μου
στα δύσκολα και στη χαρά,
την έχω πάντοτε μαζί μου
κρυμμένη μέσα στη καρδιά.
Τα μάτια της μαμάς είναι ο καθρέπτης που αντανακλούν τη θετική εικόνα για το παιδί της και είναι το πιο πολύτιμο εφόδιο που του προσφέρει. Η εικόνα της αγάπης στα μάτια της μαμάς είναι που δίνει δύναμη στο παιδί να προσπαθεί μόνο του να σταθεί στα πόδια του, να μην φοβάται, να τολμά και να μην νιώθει άσχημα για τα λάθη του.
Ο μυστικός καθρέφτης είναι ένα τρυφερό βιβλίο για τη σχέση μαμάς και παιδιού. 
Εγώ και οι μικρές μου κόρες, σας το προτείνουμε!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια