Αναμνηστική φωτογραφία Α' Δημοτικού!

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Οκτωβρίου 03, 2017

Ξεκίνησαν τα σχολεία και ήδη διανύουμε την  4η σχολική εβδομάδα. Πως ήταν η πρώτη ημέρα στο σχολείο για εσάς και τα αστεράκια σας;;
Σαν παιδί το λάτρευα το σχολείο και ανυπομονούσα κάθε φορά πότε θα αρχίσει. Σαν μαμά με δύο παιδάκια στην Α΄ Δημοτικού νομίζω οτι ένιωσα ανάμεικτα συναισθήματα, χαρά και αγωνία, ενθουσιασμό και δισταγμό, κανονικό πρωτάκι και εγώ. Και περνώντας τη πόρτα του σχολείου με άλλο διαφορετικό ρόλο πια, βλέπω μικρές δεσποινίδες να ποζάρουν με τα καλά τους ρούχα όλο χαμόγελα και εκεί νιώθω μια χαρά και ένα καμάρι που μεγαλώνουν....
Αυτή η φωτογραφία με όλες τις μικρές φίλες να ποζάρουν με χαμόγελο, έπρεπε να γίνει η πρώτη αναμνηστική φωτογραφία της Α΄Δημοτικού.
Και γίνεται η πρώτη χειροτεχνία της σχολικής μας χρονιάς.
Υλικά:
  • Χαρτοκούτι
  • Χαρτόνια χρωματιστά (οπωσδήποτε μπλε και λευκό)
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Φωτογραφία

Εκτέλεση:
Κόψαμε σε κομμάτια το χαρτοκούτι ανάλογο με το μέγεθος που επιθυμούσαμε να έχει η κορνίζα.
Στο ίδιο μέγεθος κόψαμε χρωματιστά χαρτόνια (στο αγαπημένο χρώμα κάθε παιδιού) και ντύσαμε μπροστά και πίσω την κορνίζα μας ( το κομμάτι απο το χαρτοκούτι).


Κολλήσαμε τη φωτογραφία πάνω στην κορνίζα. Μετρήσαμε και κόψαμε μπλε χαρτόνι σε ορθογώνιο σχήμα για να φτιάξουμε μπλε τετράδια. Πάνω στο μπλε τετράδιο κολλήσαμε μικρό άσπρο κομμάτι χαρτόνι για ετικέτα και γράψαμε το όνομα κάθε παιδιου, τη ταξη και τη χρονιά. 
Σε κάθε κορνίζα κολλήσαμε 2 μικρά μπλε τετράδια με τα στοιχεία κάθε παιδιού. 
Στο πάνω μέρος της κορνίζας κάναμε δυο τρύπες και περάσαμε στο ίδιο χρώμα κορδέλα για να μπορούν τα παιδιά να τη κρεμάσουν στο δωμάτιο τους.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια