Βιβλιοπρόταση: Μια μέρα στο μουσείο

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Νοεμβρίου 13, 2017

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε ένα νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέας Μαριλίτας Χατζημποντόζης που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός και ανήκει στη σειρά Μπανάνα, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας απο 2 ετών. Βιβλία της συγγραφέως έχουμε ήδη 3 στην βιβλιοθήκη μας, Την Ευτυχούπολη, Επιστροφή στην Ευτυχούπολη και Μια φορά τα παραμύθια. 
Ήμουν σίγουρη  πως και το νέο της βιβλίο θα ενθουσίαζε τις μικρές μου βιβλιοφάγους. Στόχος  του παιδικού βιβλίου Μια μέρα στο μουσείο είναι να προετοιμάσει και να ενημερώσει τα παιδιά για το τι βλέπει κάποιος μέσα σε ένα μουσείο και πως συμπεριφερόμαστε σε έναν τέτοιο χώρο.  


Ο μικρός Φειδίας επισκέφτεται για πρώτη φορά ένα μουσείο μαζί με το σχολείο του. Αναρωτιέται αν θα είναι βαρετά και τι ακριβώς πρέπει να κάνει. 
Η συγγραφέας με την ιστορία του μικρού Φειδία καταφέρνει με ευχάριστο τρόπο να φέρει σε επαφή τα παιδιά με λέξεις και ονόματα όπως Αρχαιολογία, Φειδίας, Μούσες, πίνακες ζωγραφικής κ.α. και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις των παιδιών όπως Τι είναι μουσείο; Τι βλέπει κάποιος σε ένα μουσείο; Γιατί υπάρχουν πολύτιμοι θησαυροί μέσα σε ένα μουσείο; Πως συμπεριφέρομαι σε ένα μουσείο;

Η εικονογράφος Α. Ρούσσου δένει με τα χρώματα της τις εικόνες μιας άλλης εποχής (αγάλματα, πίνακες) με τα παιδικά πρόσωπα γεμάτα περιέργεια και χαμόγελα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μαριλίτα Χατζημποντόζη, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο oiparamythenies.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια