Βιβλιοπρόταση: Ρεβιθοκοντούλης

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Νοεμβρίου 27, 2017

Με το που θα αποκτήσουμε ένα νέο βιβλίο στο σπίτι, θα διαβαστεί αμέσως. Χαίρομαι που τους αρέσει (ακόμα τουλάχιστον) να διαβάζουν... Χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν το βιβλίο που διαβάζουν τους προκαλεί χαρά και την διάθεση να το διαβάσουν ξανά και ξανά. 
Αυτό συνέβη και με το νέο υπέροχο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, Ρεβιθοκοντούλης που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Διόπτρα. Διαβάστηκε απο τις μικρές μου βιβλιοφάγους  με το που το έπιασαν στα χέρια τους 2 φορές με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Το βιβλίο αναφέρεται στο παιδικό ήρωα που όλοι γνωρίζουμε, τον Κοντορεβιθούλη. Στην αρχή του βιβλίου θυμόμαστε (ή μαθαίνουν όσοι δεν την γνωρίζουν) την περιπέτεια του Κοντορεβιθούλη. Στην συνέχεια βλέπουμε απο άλλη οπτική γωνία την ιστορία και τον παιδικό ήρωα. Ο Ρεβιθοκοντούλης αντιμετωπίζει τον φόβο, τον υπερνικάει και ανεξαρτητοποιείται.
Προσωπικά μου άρεσε ο τρόπος που παρουσίαζε τον φόβο. Με ένα εύκολα κατανοητό τρόπο για τα παιδιά μιλάει για τον φόβο, πως τον αισθανόμαστε και πως μπορούμε να τον διώξουμε μακριά.... Μάλιστα με αφορμή το βιβλίο ζωγράφισαν το φόβο (όπως τον παρομοιάζει η συγγραφέας) και μιλήσαμε για το πως ο φόβος μεγαλώνει, μικραίνει ή εξαφανίζεται.


Η εικονογράφηση του βιβλίου που έχει κάνει η ίδια η συγγραφέας είναι ξεχωριστή. Κείμενο και εικόνες  είναι αρμονικά δεμένες χωρίς να υπερτερεί (σε ποσότητα) το πρώτο έναντι του δεύτερου. 
Σύντομα θα σας πω εντυπώσεις και για άλλα δύο  βιβλία της συγγραφέως, τη Σκουφοκοκκινίτσα και το Δύο φορές κι έναν καιρό Σταχτοπούτα.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια