Τσάντα στο σχολείο

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Φεβρουαρίου 19, 2018Αυτή τη Παρασκευή ήταν η δεύτερη φορά που η σχολική τσάντα έμεινε στο σχολείο.
Για όσους δεν το γνωρίζετε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον Ιανουάριο ενέκρινε και εφάρμοσε τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο» που σκοπό έχει να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας γονέων –παιδιών. Τα παιδιά δεν φέρνουν στο σπίτι εργασίες-διάβασμα από το σχολείο και έτσι υπάρχει περισσότερος χρόνος δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας των παιδιών με τους γονείς.
Δεν θα πω αν συμφωνώ ή όχι με τη δράση αυτή. Ούτε θα κατακρίνω όσους περίμεναν αυτή τη δράση για να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους ή όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ναι, υπάρχουν γονείς που ανακουφίστηκαν με αυτή την δράση. 

Εγώ θα πω πως είδα πάρα πολλά παιδιά ενθουσιασμένα και χαρούμενα που βγήκαν από το σχολείο, γνωρίζοντας πως το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο δεν θα έχουν να κάνουν εργασίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν το διάβασμα ή το σχολείο. Απλά σημαίνει ξεγνοιασιά, παιχνίδι περισσότερο, περισσότερες βόλτες με τους γονείς, περισσότερο χουζούρι…..
Εσάς πως σας φάνηκε;

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια