Βιβλιοπρόταση:Τα Συμμαθητάκια- Λήδα Βολίδα

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Απριλίου 30, 2018

Είχα μάθει σε παρουσίαση απο τις Εκδόσεις Διόπτρα για αυτή τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων Τα Συμμαθητάκια και είχα σημειώσει πως, οπωσδήποτε, θα τη διάβαζα με τις μικρές μου, μόλις θα κυκλοφορούσε, μιας και φέτος είναι στην Α΄ Δημοτικού.

Πρόκειται για μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+. Οι συμμαθητές του σχολείου της Φτερνιζούπολης θυμίζουν τους δικούς μας συμμαθητές, ο άριστος μαθητής της τάξης, ο ζωηρός μαθητής, η πεισματάρα μαθήτρια....Οι συγγραφείς της σειράς παρουσιάζουν με χιούμορ τους διαφορετικούς χαρακτήρες και συνάμα περνούν σημαντικά μηνύματα για τη συμπεριφορά μας σαν μαθητές μιας τάξης.
Το πρώτο βιβλίο που διαβάσαμε απο Τα Συμμαθητάκια είναι η Λήδα Βολίδα- Το κυνήγι της πρωτιάς. Η συγγραφέας Lucia Vaccarino, αφού μας συστήσει τη πιο θεότρελη τάξη -του Β2- όλων των εποχών στο σχολείο της Φτερνιζούπολης, μας παρουσιάζει τη Λήδα Βολίδα, την άριστη μαθήτρια της τάξης που πάντα κυνηγά τη πρωτιά.


Τι γίνεται όταν η Λήδα Βολίδα νιώθει πως απειλείται η πρωτιά της απο το καινούριο συμμαθητή της; Τί πραγματικά αξίζει, η πρωτιά ή η προσπάθεια να μάθεις; Πόσο σπουδαίο είναι το "Ευ αγωνίζεσθαι"; Μήπως  μία παρεξήγηση και ο ανταγωνισμός στερούν μία φιλία;


Τη μετάφραση της Λήδας Βολίδας έχει κάνει η Δήμητρα Δότση και την υπέροχη εικονογράφηση η Laura Re. Μας άρεσε πολύ που κάθε μαθητής έχει τη δική του ταυτότητα, όπου αναγράφονται τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του.
Συντομα, θα σας πω τις εντυπώσεις μας και απο το δεύτερο βιβλίο της σειράς Τα Συμμαθητάκια, Γρηγόρης Γατόνης.


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια