Βιβλιοπρόταση: Αρσέν και Φαντομά, Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Μαΐου 29, 2018

Σας είχα μιλήσει παλαιότερα για το παιδικό βιβλίο Αρσέν και Φαντομά, Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου .
Το βιβλίο ήταν υποψήφιο στα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία του κοινού για τα βραβεία Public και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Σήμερα, θα σας πω τις εντυπώσεις μας απο τη συνέχεια του βιβλίου, Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια.


Ο Αρσέν και η Φαντομά, οι αχτύπητοι ντετέκτιβ, έχουν να εξιχνιάσουν 2 μυστήρια. Πρώτα, πρέπει να συλλάβουν ένα σούπερ φάντασμα που ζει μέσα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Και έπειτα, να λύσουν το μυστήριο ποιος πήρε τα τυράκια απο το μαγαζί που ζει ο σκύλος Βερνάδος.
Οι δύο ντετέκτιβ μεταμφιέζονται σε γκοστμπάστερς για να καταφέρουν να συλλάβουν το φάντασμα, όμως σύντομα θα διαπιστώσουν οτι κάτι ενώνει το φάντασμα με τα χαμένα τυράκια. Είναι πραγματικά στοιχειωμένο το σπίτι; Ποιος έκλεψε τα τυράκια; Πόσο τρομακτικό είναι το φάντασμα; Πόσες συλληψεις θα κάνουν οι δύο ντετέκτιβ;
Οι συγγραφείς, Κ. Αθανασιάδης και Κ. Τσιλιγγερίδου, δημιουργούν ένα παιδικό βιβλίο μυστηρίου με πολλές αστείες αλλά και τρυφερές στιγμές. Και πιστεύω πως το γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών των δυο ντετέκτιβ θα αναλάβει και άλλες μυστήριες υποθέσεις. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Ναταλία Καπατσούλια και με ασπρόμαυρο σκίτσο εντείνει την αγωνία των μικρών αναγνωστών.
Αναμένουμε για νέα υπόθεση που θα αναλάβουν οι δυο ντετέκτιβ.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια