Θέλει να φάει μόνο του ή αλλιώς "Μόνος-η μου, μόνος-η μου"

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουνίου 27, 2018

Πριν λίγες ημέρες χάζευα τα άλμπουμ των παιδιών μου και γελούσα με κάποιες φωτογραφίες που αποθανάτιζαν το σκηνικό και τα πρόσωπα τους όταν ξεκίνησαν να τρώνε μόνες τους. Καρεκλάκια, ρούχα  και  πρόσωπα  πασαλειμένα με τροφή και μια εμμονή στο "μόνη μου, μόνη μου", που απο τη μια σε κάνει να καμαρώνεις που ανεξαρτηκοποιούνται και απο την άλλη σκέφτεσαι "Ωωωωω, θέε μου".
Μετά προσπαθούσα να θυμηθώ αν και τότε μου φαινόταν το σκηνικό τόσο αστείο όσο τώρα.
Και θυμήθηκα πως με τον σύζυγό μου είχαμε πει πως το καλύτερο δώρο για ένα ζευγάρι που απέκτησε πρόσφατα ή θα αποκτήσει παιδιά είναι το ηλεκτρικό σκουπάκι χειρός.

Λοιπόν, σου έχω μερικές συμβουλές απο τη δική μου εμπειρία ως μαμά διδύμων:
  • Μείνε ψύχραιμη. Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας savoir vivre στο τραπέζι και με την πετσετούλα στα πόδια, όσο γαλαζοαίματος και αν είναι. Ούτε πρόκειται να σου πει αμέσως: ουπς, λεκιάστηκα. Είναι η περίοδος που το μπουμπουκάκι σου δοκιμάζει, μαθαίνει να είναι αυτόνομο και χρειάζεται ενθάρρυνση. Πάρε μια φωτογραφική μηχανή και αποθανάτισε τις στιγμές που γρήγορα θα περάσουν.
  • Έσω έτοιμη. Ειδικά για την ηλικία του σκεύη και κουτάλι, σαλιάρες, κάθισμα φαγητού ή χώρο που θα κάθεται να τρώει, μωρομάντηλα (για να μαζεύεις γρήγορα εκείνη τη στιγμή) και όπως προανέφερα ηλεκτρικό σκουπάκι χειρός (θα με θυμηθείτε). Επιλέξτε καρεκλάκι φαγητού που καθαρίζεται εύκολα και τοποθετήστε το σε σημείο που το πάτωμα (ο χώρος) καθαρίζεται εξίσου εύκολα.
  • Να τρώει την ώρα που πραγματικά πεινάει. Διαφορετικά, απλά θα παίζει. Μαζεύουμε αμέσως μόλις χορτάσει.
  • Ξεκινάμε με τροφές που του αρέσουν και πιάνονται εύκολα και το έχουμε κομμένο σε κομμάτια.
Και ναι θυμήθηκα, πραγματικά γελούσα και τότε με τις φατσούλες πασαλειμένες με φαγητό και το χαμόγελο ικανοποίησης οτι μόνη μου, μόνη μου έφαγα.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια