Βιβλιοπρόταση: Αστυπάλαια με λένε

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Ιουλίου 10, 2018

Χάζευα φωτογραφίες στο διαδίκτυο απο τα νησιά μας και μία φωτογραφία μου τράβηξε την προσοχή. Σπίτια λευκά περιμετρικά χτισμένα γύρω απο ένα λιμάνι και ψηλά να δεσπόζει ένα κάστρο που στις παρυφές του διέκρινα μια εκκλησία. Αμέσως έψαξα σε ποιο νησί είναι τραβηγμένη αυτή η φωτογραφία. 
Τον ίδιο χρόνο πήγαμε διακοπές σε αυτό το νησί που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Με μάγεψε η ομορφιά του τόπου αλλά και των κατοίκων του νησιού, που όπου και αν σε συναντούσαν, σε έκαναν να αισθανθείς δικός τους άνθρωπος. 
Αυτή η ομορφιά του νησιού και των κατοίκων του, θα ενέπνευσε την συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου στο παιδικό βιβλίο της, Αστυπάλαια με λένε, που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Ένα κορίτσι με άδολη καλοσύνη και πλανεύτρα ομορφιά φυλακίστηκε από ένα τρανό βασιλιά στο κάστρο ώστε κανείς να μην ακούσει τα μελωδικά της τραγούδια και τα παραμύθια της που φύλαγε στο πολύπτυχο φόρεμα της. Τα λόγια του σκληρά και τρομακτικά σε όποιον θα προσπαθούσε  να δει αυτό το κορίτσι. Η θάλασσα θα τον τραβούσε στο βυθό της και θα χανόταν για πάντα. Όμως, ποιος θα τολμήσει να αντικρύσει αυτό το κορίτσι; 
Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Μαριάννα Φραγκούλη που με δεξιοτεχνία πλέκει την ομορφιά του κοριτσιού με την ομορφιά του νησιού.

Όποιος καταφέρει να δει την Αστυπάλαια, να δει τα χρώματα της καρδιάς της, θα ξυπνά την αυγή με τα τραγούδια της και θα έχει γλυκό ύπνο το δειλινό με τα παραμύθια της.

Μέρος των εσόδων της έκδοσης προσφέρεται σε άπορες οικογένειες της Αστυπάλαιας.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια