Βιβλιοπρόταση: Ο μικρός δράκος Καρύδας - Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Αυγούστου 08, 2018

Καλοκαίρι και αν νομίζετε πως στις διακοπές μας φύγαμε με άδεια χέρια απο βιβλία, κάνετε λάθος. Στις αποσκεύες μας τρύπωσαν υπέροχα παιδικά βιβλία που, μόλις τα διαβάσουμε, θα μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.
Το βιβλίο που μπήκε πρώτο στις αποσκεύες κέρδισε το εισητήριο του αρχικά απο τίτλο του, Ο μικρός δράκος Καρύδας- Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Τι πιο αναζωογονητικό μέσα στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ένα παιδικό βιβλίο που σε ταξιδεύει σε πιο δροσερά μέρη και σε ξεδιψά όπως ένας παγωμένος φρέσκος χυμός.


Ο μικρός δράκος Καρύδας κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να δεις εδώ όλες του τις περιπέτειες.
Ο συγγραφέας Ινγκο Ζιγκνερ, που συνάμα έχει επιμεληθεί και την εικονογράφηση των βιβλίων του, ονόμασε έτσι το μικρό δράκο Καρύδα εξαιτίας του μεγέθους του όταν γεννήθηκε...ήταν τόσο μικρούλης όσο μια καρύδα. Ζει στο νησι των Δράκων  αλλά δεν είναι τρομακτικός όπως οι υπόλοιποι δράκοι των παραμυθιών. Αντίθετα, είναι ένας μικρός καλοκάγαθος δράκος, πρόθυμος να βοηθάει και με τη παρέα του μπλέκει σε περιπέτειες, που τα παιδιά ηλικίας 5 με 8 ετών διαβάζουν ευχάριστα.


Σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τη βάρκα Μπανάνα ο μικρός δράκος και η παρέα του ταξιδεύουν στο Βόρειο Πόλο για να βοηθήσουν ένα νέο φίλο να επιστρέψει στο τόπο του και να αντιμετωπίσει τους φόβους του. Ζώα του Βόρειου πόλου, σκηνικό απο πάγο, ένας επικίνδυνος πυραγκαθομουγκρός (μόνο αν διαβάσετε το βιβλίο θα μάθετε για το μυστηριώδες ζώο, απο εμένα κουβέντα άλλη δεν θα πάρετε), υπέροχη εικονογράφηση, παραπομπές με χρήσιμες πληροφορίες για το Βόρειο Πόλο είναι στοιχεία που συνηγορούν πως το βιβλίο αυτό κέρδισε επάξια του το εισητήριο του για να ταξιδέψει μαζί μας στις διακοπές. 
Η μετάφραση του βιβλίου στα ελληνικά έχει γίνει απο την Μαρία Αγγελίδου.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια