Βιβλιοπρόταση: Αργοναυτική εκστρατεία

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Οκτωβρίου 01, 2018

Με τις μικρές μου βιβλιοφάγους, ετών 7, αυτές τις ημέρες ξεκινήσαμε να διαβάζουμε Μυθολογία. Την πρώτη επαφή είχαμε με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πατάκη που ανήκει στη παιδική σειρά βιβλίων Τα Επικά, την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Την Αργοναυτική Εκστρατεία επιμελήθηκε τόσο σε κείμενα όσο και σε εικονογράφηση η συγγραφέας Σοφία Ζαραμπούκα, ώστε να είναι ευανάγνωστη, κατανόητη και φιλική προς τα παιδιά ηλικίας 6+.


Ο Ιάσονας, αποφασίζει να διεκδικήσει τον θρόνο που του ανήκει απο το θείο του ,Πελία, που τον είχε κλέψει απο το πατέρα του. Ο πονηρός Πελίας του ζητάει πρώτα μια χάρη για να του παραδώσει το θρόνο. Και εκεί ξεκινούν οι περιπέτειες του Ιάσονα και των αργοναυτών. 


Αν και δεν είχαμε διαβάσει ξανά κάτι σχετικό με την ιστορία του Ιάσονα το βιβλίο ήταν τόσο καλά γραμμένο που δεν άφηνε κενά στις μικρές μου βιβλιοφάγους. Σε κάθε πρόσωπο της Αργοναυτικής εκστρατείας υπήρχε μια σύντομα αναφορά για το ποιός ήταν και ποιά ήταν η ιστορία του. Πως βρέθηκε το Χρυσόμαλλο Δέρας στην Κοχλίδα; Τι είναι το Χρυσόμαλλο Δέρας; Πως πήραν το όνομά τους οι Αργοναύτες, οι σύντροφοι του Ιάσονα, που τον ακολούθησαν στο ταξίδι του στην Κοχλίδα; Ποιές περιπέτειες έζησαν μέχρι να επιστρέψουν πάλι ο Ιάσονας και οι αργοναύτες στην Ιωλκό;  Πήρε το θρόνο ο Ιάσονας; Τι απέγιναν οι αργοναύτες μετά το πέρας του ταξιδιού;


Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια βιβλία που μπορούν να φέρουν σε επαφή τους μικρούς αναγνώστες (από τόσο νωρίς) με την ελληνική Μυθολογία. 
Για το λόγο αυτό οι εκδόσεις Πατάκη  χαρίζουν σε ένα τυχερό αναγνώστη του blog oiparamythenies ένα αντίτυπο της Αργοναυτικής Εκστρατείας της Σοφίας Ζαραμπούκας. Το βιβλίο θα το παραλάβει ο νικήτης, αν διαμένει στην Αθήνα, απο το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη (Ακαδημίας 65) και αν διαμένει εκτός Αθηνών θα του αποσταλλεί ταχυδρομικά.
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση θα επισκεφτείτε τη σελίδα του oiparamythenies και θα ακολουθήστε τα βήματα της σχετικής ανάρτησης εδώ
Συμμετοχές μέχρι 7/10/2018 στις 11:00.
Η κλήρωση θα γίνει Κυριακή 7/10/2018 και ο νικητής θα ανακοινωθεί τη  Δευτέρα 8/10/2018.


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια