Κεντρική παρουσίαση για δυο νέα βιβλία απο Ελληνεκδοτική

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Νοεμβρίου 30, 2018

Πριν λίγες ημέρες παρευρεθήκαμε σε δυο κεντρικές παρουσιάσεις για παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν απο την Ελληνοεκδοτική. 
Η πρώτη παρουσίαση έγινε για το βιβλίο της Κωνσταντίνας Φραντζεσκάκη Ο φίλος μου ο Διαβητούλης. 


Ο νεανικός σακχαρώδης διαβήτης ή σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 δεν είναι μια σπάνια κατάσταση. Ο μικρός Μιχάλης τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνεται πολύ καλά, διψάει και πηγαίνει συχνά στη τουαλέτα. Η επίσκεψη στο γιατρό θα δώσει την απάντηση: διαβήτης. Όμως, ο Μιχαλής αναρωτιέται τι είναι ο διαβήτης. Τότε εμφανίζεται ο Διαβητούλης για να λύσει όλες τις απορίες του και να τον βοηθήσει να καταλάβει ότι "το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή δεν είναι τα γλυκά που τρώμε, αλλά να έχεις την αγάπη των φίλων, της οικογένειας σου και να είσαι καλά!!"Στη παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν ειδικοί για το σακχαρώδη διαβήτη. Τα παιδιά απόλαυσαν αποσπάσματα του βιβλίου με κουκλοθέατρο και έπαιξαν παιχνίδια μαθαίνοντας για την υγιεινή διατροφή και άσκηση. Το βιβλίο είναι χρήσιμο γιατί μαθαίνει στα παιδιά πόσο σημαντικά είναι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση και τα ενημερώνει για το σακχαρώδη διαβήτη. 

Η δεύτερη παρουσίαση αφορά το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου Μια ζαχαρένια συνταγή. 

Ένας διαφορετικός ζαχαροπλάστης, ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ζει στα σύννεφα και φτιάχνει νόστιμες συνταγές για τους ήρωες των παιδικών παραμυθιών. Όμως, με λύπη του διαπιστώνει πως στη γη υπάρχουν άνθρωποι λυπημένοι και θέλει να φτιάξει μια συνταγή που θα προσφέρει χαρά και ευτυχία. Με τη βοήθεια των φίλων του θα καταφέρει να ετοιμάσει μια συνταγή που να προσφέρει χαμόγελα; 

 
Η παρουσίαση περιείχε αφήγηση του παραμυθιού, τραγούδια και σαπουνόφουσκες. Η συγγραφέας μέσα σε μια σαπουνόφουσκα αφηγήθηκε αποσπάσματα του βιβλίου της και στο τέλος είχαν την χαρά και τα παιδιά να παίξουν αλλά και να μπουν μέσα σε σαπουνόφουσκα.  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια