Βιβλιοπρόταση: Ξαναπάτα Like επιτέλους

By ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ - Φεβρουαρίου 03, 2019

Στις 5 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Και έχω να σας προτείνω ένα βιβλίο για παιδιά ηλικίας 10+ ετών αλλά και για όλους τους γονείς που τα παιδιά τους θα αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Η συγγραφέας Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη μέσα από την ηρωίδα της, την Μπίλι, σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου δείχνει την επαφή των παιδιών με το διαδίκτυο, την σύγχρονη ματιά τους αλλά και τους κινδύνους που κρύβονται.

Το βιβλίο Ξαναπάτα Like επιτέλους (συνέχεια του βιβλίου Πάτα Like επιτέλους) δεν αποτρέπει τα παιδιά απο το να έχουν επαφή με το διαδίκτυο και τα  social media αλλά τα ενημερώνει με έξυπνο τρόπο για τους κινδύνους που εμπεριέχονται όπως διαδικτυακό bulling κ.α. Είναι γραμμένο με όρους και λέξεις που χρησιμοποιεί η νέα γενιά και αυτό σημαίνει πως οι αναγνώστες θα ταυτιστούν ή θα αναγνωρίσουν κομμάτια της καθημερινότητας τους.


Αν και blogger χρειάστηκε πολλές φορές να κοιτάξω στο πίσω μέρος του βιβλίου, όπου υπάρχει λεξικό με τους όρους που χρησιμοποιούν όσοι χειρίζονται το διαδίκτυο και κυρίως η νέα γενιά.
Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μίνωας.

GIVEAWAY-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:
Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας δύο τυχεροί αναγνώστες θα αποκτήσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου Ξαναπάτα Like επιτέλους. Ένα βιβλίο θα δοθεί μέσω της σελίδας oiparamythenies στο Facebook και ένα βιβλίο μέσω του προφίλ oiparamythenies στο Instagram. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε θα τα βρείτε κάτω απο την φωτογραφία του βιβλίου στις αντίστοιχες σελίδες που προανάφερα. Οι νικητές θα ενημερωθούν απο τις εκδόσεις Μίνωας πως θα παραλάβουν τα δώρα τους και την ευθύνη για την αποστολή φέρουν οι δωροθέτες. Ο διαγωνισμός ξεκινά Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και θα λήξει τη Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια